Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі Київської області відбулася координаційна нарада правоохоронних органів

    

У прокуратурі Київської області під головуванням прокурора області Максима Киричука відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено питання стану законності, протидії злочинності, у тому числі її організованим проявам, виявлення, розкриття і розслідування злочинів за результатами проведеної роботи за 3 місяці 2020 року.

Участь у нараді взяли перший заступник та заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів регіональної прокуратури, керівники відповідних підрозділів Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області, Головного управління Національної поліції в області, Управління стратегічних розслідувань в області, Головного управління Державної фіскальної служби в області, Київського обласного управління ДВБ НП України, Київського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції НП України.

Обговоривши стан запобігання та протидії злочинності, у тому числі її організованим формам, нарада зазначає, що правоохоронними органами Київщини упродовж поточного року реалізовано низку організаційно-практичних заходів, спрямованих на забезпечення ефективного захисту інтересів громадян, суспільства та держави від злочинних посягань.

Зокрема, учасниками заходу відмічено, що упродовж 3 місяців 2020 року в регіоні спостерігається покращення криміногенної ситуації, зниження на 36,2% зареєстрованих особливо тяжких злочинів, на 6,9% тяжких та на 11,4% середньої тяжкості злочинів. У порівнянні з минулим роком покращився відсоток розкриття кримінальних правопорушень, у яких оголошено підозру.

Крім того, упродовж вказаного періоду органами поліції закінчено 10 202 розслідуваних проваджень, що на 94,8% більше ніж у 2019 році (5236), з них направлено з обвинувальним актами до суду 1435, що на 6,3% більше ніж минулого року (1350).

Також, в ході наради зазначено, що прокуратурою області спільно з правоохоронними органами здійснюється активна діяльність по знешкодженню організованих груп. Так, упродовж 1 кварталу 2020 року виявлено та знешкоджено 8 організованих груп відносно 32 осіб.

Водночас, на нараді було окреслено коло проблемних питань, у вирішенні яких правоохоронці повинні вжити першочергових заходів. Зокрема, це вжиття додаткових заходів до забезпечення додержання вимог законодавства при розгляді заяв, повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень за фактами порушення вимог нормативних актів із питань запобігання виникненню і поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19), у тому числі щодо здійснення реалізації вивезення за кордон засобів протиепідеміологічного призначення, лікарських засобів тощо, а також швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування у кримінальних провадженнях за такими фактами.

Також акцентовано увагу на необхідності посилення контролю за станом досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами вчинення злочинів проти довкілля, насамперед незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання, збуту лісу та видобування корисних копалин (піску тощо), незаконного будівництва, діяльності автозаправних станцій, грального бізнесу, за фактами рейдерства в аграрному секторі та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Разом з тим, увагу учасників наради було звернуто на покращення роботи задля реальної результативності, зокрема щодо виявлення та профілактики кримінальних корупційних правопорушень, оскільки протидія корупції є одним із пріоритетних напрямів діяльності всіх правоохоронців.

За результатами координаційної наради керівниками правоохоронних органів області прийнято рішення щодо зміцнення законності та правопорядку в області та заплановано проведення низки спільних узгоджених дій.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1485