Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі Київської області відбулася спільна нарада з питань протидії злочинності у сфері використання лісових ресурсів

    

Під головуванням прокурора Київської області Максима Киричука відбулась спільна нарада керівників правоохоронних органів та інших суб’єктів протидії злочинності, на засіданні якої обговорено питання стану ефективності протидії злочинності у сфері використання лісових ресурсів на території області.

Участь у заході взяли заступник прокурора області, керівники структурних підрозділів регіональної прокуратури, керівники відповідних підрозділів Головного управління  Служби безпеки України у м. Києві та Київській області, Головного управління Національної поліції в області, Управління стратегічних розслідувань в області, Головного управління Державної фіскальної служби в області, Управління патрульної поліції у області, Державної екологічної інспекції Столичного округу, Головного управління Держгеокадастру в області, ДП «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагнроліс»,  Київського обласного та по м. Києву лісового та мисливського господарства, представники ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» та Київської обласної державної адміністрації.

Так, обговоривши результати роботи щодо протидії злочинності у вказаній сфері нарадою відзначено, що упродовж 2020 року правоохоронними та контролюючими органами області вживалися заходи, спрямовані на забезпечення захисту інтересів держави та дотримання законності у цій сфері. Разом з цим, скоординована робота щодо виявлення та попередження злочинів у сфері незаконної порубки лісу потребує покращення та активізації.

Зокрема, в ході наради зазначено, що Державною екологічною інспекцією Столичного округу проведено заходи державного нагляду (контролю) стосовно 13 лісогосподарських підприємств Київської області, під час яких виявлялися порушення природоохоронного законодавства, у тому числі і незаконної порубки лісу, за результатами яких близько 7 матеріалів передано до правоохоронних органів.

Окрім того, Київським обласним та по м. Києву управлінням лісового та мисливського господарства до правоохоронних органів направлено 9 матеріалів із загальними збитками майже 1 млн грн.

Виявлялися і факти незаконної діяльності щодо транспортування без відповідних дозвільних або з підробленими документами лісосировини працівниками Управління патрульної поліції у Київській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України.

Разом з тим, на нараді акцентовано увагу на вдосконаленні взаємодії між контролюючими та правоохоронними органами щодо своєчасного скерування матеріалів проведених перевірок та своєчасного реагування останніми на виявленні порушення  у вказаній сфері.

Також, потребує посилення відомчий контроль та прокурорський нагляд  за досудовим розслідуванням кримінальних проваджень вказаних категорій. Крім того, вимагає покращення і стану роботи з відшкодування завданих цими злочинами збитків.

За результатами обговорення учасниками наради розроблено низку заходів задля забезпечення в області ефективної протидії злочинності у сфері використання лісових ресурсів.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 1435