Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура через суд вимагає повернути в державну власність 2,4 га прибережної захисної смуги р. Десна на території Вишгородського району

    

Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури вживаються заходи спрямовані на виявлення та припинення порушень вимог земельного та водного законодавства.

Установлено, що у 2010 та 2012 роках розпорядженнями Вишгородської районної державної адміністрації у приватну власність громадян відведено 5 земельних ділянок на території Пірнівської сільської ради Вишгородського району загальною площею 2,4 га.

Втім, з’ясовано, що вказані земельні ділянки накладаються на землі водного фонду, а саме 100 метрову прибережну захисну смугу р. Десна. До земель водного фонду належать землі, зайняті річками, островами, а також прибережні захисні смуги вздовж цих річок. Слід зазначити, що можливість передачі у приватну власність земель водного фонду законом взагалі не передбачена.

 

Таким чином, розпорядження районної державної адміністрації про передачу у власність земельних ділянок не відповідають вимогам чинного законодавства.

Враховуючи викладене, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до Вишгородського районного суду скеровано дві позовні заяви про скасування розпоряджень Вишгородської районної державної адміністрації та витребування на користь держави спірних земельних ділянок загальною площею 2,4 га.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1960