Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього співробітника поліції через використання підробленого диплому про освіту

    

Прокуратурою Київської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно колишнього оперуповноваженого одного із районних відділів поліції міста Києва, який під час працевлаштування до органів Національної поліції використав завідомо підроблений документ про здобуття ним вищої освіти в одному із вищих навчальних закладів.

Установлено, що в жовтні 2018 року обвинувачений через мережу Інтернет, за грошову винагороду в сумі 400 доларів США, в невстановленої слідством особи, придбав підроблений диплом спеціаліста із додатком, який в подальшому використав при працевлаштуванні на роботу до правоохоронних органів.

Колишній співробітник поліції обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 КК України (пособництво у підробленні офіційного документу, який видається установою і надає права, з метою його використання) та ч. 4 ст. 358 КК України  (використання завідомо підробленого документа). 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1521