Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає повернути в державну власність 9 га лісових земель у Вишгородському районі вартістю понад 12 млн грн

    

Вишгородським районним судом відкрито провадження у справі за позовом прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Вишгородської районної державної адміністрації та ряду громадян про визнання недійсними розпоряджень та витребування лісових земельних ділянок з чужого незаконного володіння на користь держави.

Так, у 2004 році розпорядженням Вишгородської районної державної адміністрації надано в користування юридичній особі земельну ділянку лісогосподарського призначення загальною площею 9 га під розміщення садівницького товариства на території Ясногородської сільської ради Вишгородського району, вартість якої складає понад 12 млн грн.

У подальшому, вказані земельні ділянки у 2005 році розпорядженням адміністрації передано у приватну власність членам садівницького товариства для ведення садівництва.

Прокуратурою встановлено, що відведення в оренду та у приватну власність лісових земель відбулося з перевищенням повноважень, оскільки розпорядження вказаною категорією земель належить до виключної компетенції Кабінету Міністрів України. Крім цього, чинним земельним законодавством виключено можливість передачі лісів у власність громадян для сільськогосподарських цілей.

Наразі позов перебуває на розгляді в суді.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1744