Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура повідомила про підозру поліцейському в перевищенні службових повноважень

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру інспектору управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, який 27 березня 2020 року, перебуваючи на автомобільній дорозі «Київ-Чернігів», безпідставно застосував силу та спеціальні засоби до адвоката і його батька, чим спричинив потерпілим тілесні ушкодження.

Дії поліцейського кваліфіковано за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, тобто умисному вчиненні ним, як працівником правоохоронного органу, дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, що супроводжувалися насильством та застосуванням спеціальних засобів, за відсутності ознак катування).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1501