Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає повернути державі 1,2 га лісу на території Переяслав-Хмельницького району

    

Переяслав-Хмельницьким відділом Бориспільської місцевої прокуратури, здійснюючи функцію представництва інтересів держави у земельній сфері, надалі вживаються заходи щодо повернення у державну власність земель лісового фонду, які незаконно відводяться у приватну власність.

Установлено, що у 2008 році Хоцьківською сільською радою Переяслав-Хмельницького району передано у приватну власність 6 громадянам земельні ділянки площею 1,2 га в с. Хоцьки для індивідуального житлового будівництва.

Втім, з’ясовано, що спірні земельні ділянки накладаються на землі лісогосподарського призначення та належать на праві постійного користування державному підприємству «Переяслав-Хмельницький державний агролісгосп».

Таким чином, зазначені земельні ділянки відносяться до земель лісового фонду, а їх передача у приватну власність фізичних осіб відбулася з порушенням вимог земельного та лісового законодавства.

Враховуючи вищевказане, суспільну значимість та цінність збереження навколишнього середовища, місцевою прокуратурою до Переслав-Хмельницького міськрайонного суду пред’явлено позовну заяву про скасування незаконного рішення сільської ради, визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки та витребування на користь держави земель лісогосподарського призначення. 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1748