Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Директора та інженера технагляду підприємства підозрюють у привласненні бюджетних коштів виділених на ремонт дороги

    

Кагарлицька місцева прокуратура повідомила про підозру інженеру технічного нагляду у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 та ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 та ч. 2 ст. 191 КК України та директору приватного підприємства за ч. 1 ст. 366 та ч. 2 ст. 191 КК України.

Установлено, що директор підприємства, будучи службовою особою, використовуючи своє службове становище, з метою привласнення бюджетних коштів, склав акт приймання виконаних підрядних робіт з капітального ремонту дороги однієї з вулиць в м. Миронівка за бюджетні кошти вартістю майже 500 тис грн, до якого вніс завідомо неправдиві відомості щодо обсягів, видів та вартості фактично виконаних робіт з ремонту.

У подальшому, підозрюваний інженер, сприяючи директору в розкраданні бюджетних коштів, достовірно знаючи про те, що ремонт дороги фактично проведений не в повному обсязі, не здійснивши нагляд та контроль за виконанням робіт на вищезазначеному об'єкті, вніс  посвідчуванні відомості про відповідність обсягів та якості робіт проектно-кошторисній документації. Після чого, Миронівська міська рада на рахунок підприємства перерахувала грошові кошти.

 

Під час досудового розслідування встановлено, що сума переплачених бюджетних коштів становить майже 80 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1808