Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного відведення земельних ділянок на території Обухівського району

    

Прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження стосовно службових осіб Української міської ради та інших органів виконавчої влади, що функціонують на території Обухівського району за фактом зловживання службовим становищем під час відведення земельних ділянок у приватну власність фізичним особам.

Установлено, що посадовими особами Української міської ради, в порушення вимог земельного законодавства, попри відсутність правових підстав (відповідного рішення органу місцевого самоврядування), ряду громадян видано державні акти на право приватної власності на земельні ділянки загальною площею понад 1 га.

Водночас, за матеріалами лісовпорядкування 2003 року, вказані земельні ділянки відносились до земель лісогосподарського призначення та перебували в постійному користуванні ДП «Київське лісове господарство».

Крім цього, з метою зменшення «накладки» на землі лісового фонду під час подальшої розробки документації із землеустрою незаконно змінено місце розташування земельних ділянок.

З указаних підстав, прокуратурою області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування триває.

Одночасно прокуратурою області вирішується питання щодо вжиття заходів представницького характеру з метою повернення незаконно вилучених земельних ділянок у власність держави.       

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1768