Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області вживаються заходи щодо захисту прав осіб в установах виконання покарань

    

Прокуратурою області упродовж поточного року за результатами проведених перевірок в порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», в тому числі із залученням органів державного контролю, виявлено численні порушення щодо матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення засуджених, створення безпечних умов праці та повноти її оплати, законності застосування до них заходів стягнень, повноти проведення соціально-виховної роботи з метою їх виправлення та ресоціалізації, забезпечення належних режимних вимог та нагляду, інше.

Вказані порушення стали можливими перш за все через неналежне виконання своїх службових обов’язків працівниками виправних установ.

Усього за результатами перевірок на усунення виявлених порушень органами прокуратури області внесено 32 вказівки керівникам установ виконання покарань та до ліквідації керівництву Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, за їх результатами до дисциплінарної відповідальності притягнуто 27 службових осіб, скасовано 76 незаконних актів керівників цих установ, у тому числі застосованих до засуджених стягнень.

Крім того, за прокурорського втручання з дисциплінарних ізоляторів виправних установ звільнено 8 незаконно утримуваних засуджених.

Також прокуратурою забезпечено реагування на порушення прав ув’язнених в дільниці слідчого ізолятора державної установи «Бориспільська виправна колонія (№ 119)» щодо незабезпечення належних матеріально-побутових та медико-санітарних умов утримання. За втручання прокуратури області забезпечено належні умови тримання в дільниці слідчого ізолятора та 2 працівників виправної установи притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1725