Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть головного бухгалтера, яку підозрюють у привласненні майже 400 тис грн

    

Броварська місцева прокуратура затвердила та скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно головного бухгалтера одного з комунальних підприємств Броварського району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. ч. 2, 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 та ч. 1 ст. 190  КК України.

Установлено, що головний бухгалтер одного з комунальних підприємств Броварського району, будучи службовою особою, шляхом зловживання своїм службовим становищем, заволоділа грошовими коштами підприємства, на якому працювала.

Зокрема, обвинувачена, не маючи жодних правових підстав, в період часу з 2016 по 2019 рік, неодноразово перераховувала грошові кошти підприємства на свої власні рахунки, здійснювала замовлення товарів, за які розраховувалася коштами підприємства та безпідставно завищувала собі заробітну плату. Крім того, бухгалтер вносила неправдиві відомості про фактично нараховану заробітну плату працівнику комунального закладу.

Таким чином, жінка привласнила понад 300 тис грн підприємства та майже 70 тис грн потерпілого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2048