Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі області на контролі перебуває стан виконання кримінальних покарань у виді позбавлення волі

    

У прокуратурі області на контролі перебуває стан дотримання територіальними підрозділами Національної поліції вимог Кримінального процесуального кодексу України, законів України «Про Національну поліцію» та «Про оперативно-розшукову діяльність» щодо своєчасного виконання вироків суду про призначення особам покарання у виді позбавлення волі, які на момент набрання судовими рішеннями законної сили, не перебували під вартою.

Зокрема, продовжують мати місце факти тяганини при виконанні територіальними підрозділами Національної поліції вироків суду вказаної категорії, заведенні оперативно-розшукових справ, у зв’язку з ухиленням  засуджених від відбування покарання, та оголошення їх в розшук. 

Так, працівниками Фастівського відділення поліції з січня поточного року не вжито достатніх заходів до встановлення місцезнаходження та затримання особи, засудженої за ч. 3 ст. 185 КК України до 3 років позбавлення волі.

Аналогічні порушення прокуратурою виявлено в діяльності Білоцерківського, Вишгородського, Васильківського, Ірпінського відділах поліції, Баришівському та Яготинському відділеннях Переяслав-Хмельницького відділу поліції.

В свою чергу, за втручання Броварської місцевої прокуратури 01.04.2020 затримано громадянина, засудженого за ч. 2 ст. 286 КК України за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, до 3 років позбавлення волі. Вирок суду відносно вказаної особи перебував без виконання в працівників поліції з жовтня минулого року.

Вказані порушення також стали можливими через незабезпечення Головним управлінням Національної поліції в Київській області належного відомчого контролю за роботою територіальних підрозділів поліції.

На даний час в Головному управлінні Національної поліції в Київській області на розгляді перебуває 4 вказівки, внесені органами прокуратури, про усунення вищевказаних порушень, а також притягнення винних працівників поліції до дисциплінарної відповідальності.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1933