Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Ірпінської міської ради

    

Прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення посадовими особами Ірпінської міської ради кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).


Установлено, що відділом архітектури і містобудування Ірпінської міської ради одному з приватних товариств видано містобудівні умови та обмеження щодо будівництва багатоквартирних житлових будинків з підземним паркінгом і вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення у місті Ірпені. 


Однак, надання посадовцями міської ради вказаних містобудівних умови та обмежень, здійснено з порушенням вимог закону та чинної містобудівної документації, оскільки вони передбачають будівництво 13-ти та 14-ти поверхових будинків, у зоні функціонального призначення будинків висотністю не більше 5-ти поверхів.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1986