Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Правоохоронці викрили представника ГО на 200 000 доларів США хабара шахрайським шляхом (ФОТО)

    

 

Під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції затримали представника громадської організації під час одержання 100 тисяч доларів США шахрайським шляхом (ч. 4 ст. 190 КК України).

 

За попередніми даними, представник громадської організації представлявся уповноваженим від керівника Офісу Президента України, Міністра внутрішніх справ України, Генерального прокурора, Секретаря РНБО та керівництва ДБР.  

 

Таким чином чоловік вимагав від колишнього керівника одного з державних лісових господарств неправомірну вигоду в розмірі 100 тисяч доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності за результатами перевірки підприємства Держаудитслужбою. За ще 100 тисяч доларів США обіцяв сприяти ексдиректору лісгоспу у вирішенні питання щодо призначення його на керівну посаду в Державному агентстві лісових ресурсів України.


Наразі тривають слідчі дії. Затриманому  готується повідомлення про підозру та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.


Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1891