Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає повернути державі землі Бучанської лісової дачі вартістю 3,6 млн грн

    

За позовом прокуратури Київської області судом відкрито провадження в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Бучанської міської ради, громадян про визнання недійсним рішення ради та витребування у власність держави земельних ділянок на території міста Буча загальною площею 0,86 га ринковою вартістю 3,6 млн грн.

Встановлено, що рішенням Бучанської міської ради, всупереч вимогам Земельного кодексу України та Лісового кодексу України, відведено у приватну власність громадянці земельні ділянки загальною площею 0,86 га за рахунок державних земель лісогосподарського призначення, що перебували в постійному користуванні  Бучанської лісової дачі, які в подальшому поділено та відчужено на користь інших фізичних осіб.

При цьому, будь-яких рішень уповноваженими органами державної влади, а також постійним лісокористувачем про вилучення цих земель з держлісфонду та зміну їх цільового призначення не приймались.    

Реагуючи на вказані порушення, прокуратура області скерувала до суду позовну заяву про повернення у державну власність вказаних земель лісового фонду на території міста Буча.

Наразі розгляд справи в суді триває.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1515