Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає повернення державі 8 га земель водного фонду вартістю 100 млн грн в районі Канівського водосховища річки Дніпро

    

Прокуратурою Київської області до Обухівського районного суду пред’явлено позов про витребування у власність держави з чужого незаконного володіння земельної ділянки площею 8 га ринковою вартістю понад 100 млн грн, яка знаходиться в адміністративних межах Козинської селищної ради Обухівського району.

Установлено, що у 2009 році, всупереч вимог земельного та водного законодавства, розпорядженням Обухівської районної державної адміністрації у власність ряду громадян безоплатно передано земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства за рахунок прибережної захисної смуги Канівського водосховища річки Дніпро.

В свою чергу, вказаними громадянами спірні землі в один день відчужено на користь третьої особи, яка згодом їх об’єднала на підставі незаконного розпорядження Обухівської районної державної адміністрації. На даний час весь масив незаконно відведених земель опинився у власності одного товариства з обмеженою відповідальністю.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2200