Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За клопотанням прокуратури Київської області екс-міністру, який підозрюється в умисному вбивстві, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

    

Сьогодні, 27 березня, за клопотанням прокуратури Київської області Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави на загальну суму 14 млн грн екс-міністру закордонних справ України, який підозрюється в умисному вбивстві.

 

Нагадаємо, що 21 лютого 2020 року колишній посадовець, перебуваючи за місцем свого проживання у  своєму будинку в одному із сіл Києво-Святошинського району, разом зі своєю дружиною та знайомим, вживали алкогольні напої. Між чоловіками, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, виник конфлікт, який переріс в бійку.

 

Підозрюваний, взяв пістолет та завдав потерпілому удар в область потилиці. Після цього, він здійснив постріл в голову потерпілого, від чого останній помер на місці події. 

Прокуратурою області повідомлено про підозру колишньому міністру закордонних справ України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1472