Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру колишньому начальнику комунального підприємства у Яготинському районі за розкрадання бюджетних коштів

    

Прокуратурою області повідомлено про підозру колишньому начальнику одного з комунальних підприємств у Яготинському районі у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена повторно) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення, тобто внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

Встановлено, що депутат Яготинської міської ради, обіймаючи посаду начальника спеціалізованого комунального підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж періоду з 2016 по 2018 роки, вносив неправдиві відомості до табелів обліку використання робочого часу фіктивно працевлаштованих працівників, на підставі яких останнім нараховувалась заробітна плата. Таким чином, підозрюваний заволодів коштами підприємства на суму понад 130 тис грн.

На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2758