Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою завершено досудове розслідування відносно колишнього заступника міністра Міністерства з питань надзвичайних ситуацій

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області спільно зі слідчими ДБР завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно колишнього заступника міністра Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, незаконними діями якого державі завдано збитків на суму 23,7 млн грн.

Встановлено, що у 2010 році заступник міністра уклав додаткову угоду до раніше укладеного із забудовником договору про будівництво житлових будинків на земельній ділянці, що належала МНС, відповідно до якої міністерство відмовилося від житлової площі у Солом'янському районі міста Києва розміром 3420 м2, в обмін на аналогічну житлову площу в ще не збудованих будинках, розташованих на території Київської області, чим спричинено шкоди державі на суму 23,7 млн грн.

Дії особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

На даний час, відповідно до вимог ст. 290 КПК України, триває стадія ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування.

Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1633