Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області повідомила про підозру екс-міністру за фактом умисного вбивства

    

Сьогодні, 25 березня, за процесуального керівництва прокуратури Київської області спільно з СУ ГУНП в області повідомлено про підозру екс-міністру закордонних справ України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 21 лютого 2020 року підозрюваний, перебуваючи за місцем проживання у своєму будинку в одному із сіл Києво-Святошинського району, спільно зі своєю дружиною та знайомим, вживали алкогольні напої. У цей час між чоловіками, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, виник конфлікт, який переріс в бійку.

Підозрюваний, взяв пістолет та завдав потерпілому один удар в область потилиці. Після чого, здійснив постріл в голову потерпілого, від чого останній помер на місці події.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2315