Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох інспекторів ГУ ДФС у Вінницькій області, яких викрито на одержанні неправомірної вигоди в сумі 15 тис доларів США

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно двох інспекторів ГУ ДФС у Вінницькій області, які вимагали та отримали неправомірну вигоду в розмірі 15 тис доларів США від представника підприємства за непритягнення до відповідальності за порушення вимог податкового законодавства, а також склали та видали завідомо неправдивий документ.

Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) та ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті.

У разі доведення вини, особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1443