Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру майстру лісу одного з лісництв Черкаської області у вимаганні 90 тис грн хабара

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру майстру лісу одного з лісництв Черкаської області, який вимагав від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 90 тис грн за відпуск не облікованих лісоматеріалів (під виглядом дров) загальним об’ємом 70 м3 без оформлення офіційних документів та дотримання передбачених законом процедур.

Дії майстра лісу кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вчинення чи не вчинення такою службовою особою в інтересах того хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади, чи службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1519