Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура повернула державі дві земельні ділянки водного фонду Київського водосховища річки Дніпро

    

Прокуратурою Київської області вжито заходів щодо повернення в державну власність земельних ділянок водного фонду Київського водосховища річки Дніпро.

Так, Верховним Судом за касаційною скаргою прокуратури області ухвалено остаточне рішення та витребувано з незаконного володіння фізичних осіб на користь держави дві земельні ділянки, розташовані в прибережній захисній смузі дренажного каналу Київського водосховища на річці Дніпро на території Хотянівської сільської ради Вишгородського району, що безпідставно надані органом виконавчої влади у приватну власність для ведення індивідуального садівництва.

Підставами для звернення прокурора до суду на захист інтересів держави стали встановлені Держсільгоспінспекцією у Київській області факти незаконного відведення у приватну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення земель водного фонду.

Активна робота прокуратури Київської області щодо повернення в державну власність земель, які становлять особливе природоохоронне значення для регіону та перебувають під посиленою охороною держави, триватиме і надалі.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1645