Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура повідомила про підозру виконувачу обов’язків старости села в Богуславському районі за розкрадання бюджетних коштів під час ремонту доріг

    

Богуславським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури повідомлено про підозру виконувачу обов’язків старости села Киданівка Богуславського району,

злочинні дії якого призвели до розтрати бюджетних коштів територіальної громади.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в липні 2019 року між Киданівською сільською радою та товариством, укладено договори  про надання послуг на ямковий ремонт дорожнього покриття вулиць за кошти громади, вартістю майже 150 тис грн.

У подальшому на виконання договорів, підозрюваний, будучи службовою особою, шляхом зловживання своїм службовим становищем, достовірно знаючи, що товариство умови договору не виконало та, відповідно, ремонт доріг фактично не здійснено, підписав акти приймання виконаних підрядних робіт на вказану суму, чим завдав збитків територіальній громаді.

Виконувачу обов’язків старости села інкриміновано ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) та ч. 2 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

На даний час досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1731