Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура області повідомила про підозру міському голові Київщини, який вимагав 1 000 доларів США хабара

    

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру міському голові одного з міст Київської області, який вимагав від громадянина України неправомірну вигоди у розмірі за погодження технічної документації із землеустрою, сприяння у прийнятті міською радою рішень про надання дозволів на розміщення двох тимчасових споруд на території міста та в подальшому – безперешкодне підписання таких рішень.

Дії міського голови кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2376