Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру трьом службовим особам державного підприємства, які займались незаконним виготовленням етилового спирту

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру трьом службовим особам державного підприємства, розташованого в Сумській області, які у складі організованої групи здійснювали незаконне виготовлення підакцизного товару – спирту етилового.

Встановлено, що підозрювані протягом 2019 року у виробничих приміщеннях та за допомогою обладнання державного підприємства, в порушення вимог регламентованих технічних умов, незаконно виготовили спирт етиловий у кількості понад 700 тон під виглядом виробництва продукції «Розріджувач багатофункціональний», який становить загрозу для життя і здоров’я людини.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення спирту етилового, що становить загрозу для життя і здоров’я людини, вчинене організованою групою).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1648