Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає повернути державі кошти за користування земельною ділянкою без правовстановлюючих документів на суму понад 500 тис грн

    

Встановлено, що товариство, не оформивши належним чином правовстановлюючі документи та не сплачуючи жодних платежів, використовує земельну ділянку площею понад 3 га  на території міста Фастів та отримує з неї дохід.

На вказаній земельній ділянці знаходяться будівлі, які належать товариству на праві приватної власності та використовуються у його господарській діяльності.

Однак, згідно вимог земельного законодавства право власності на об’єкт нерухомості не є підставою для автоматичного виникнення права власності чи користування земельною ділянкою.

Таким чином, внаслідок використання без правовстановлюючих документів земельної ділянки бюджет міста недоотримав  коштів на суму понад 500 тис грн.

Реагуючи на вказані порушення, Фастівська місцева прокуратура скерувала до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Фастівської міської ради до товариства про стягнення безпідставно збережених коштів у вигляді несплаченої орендної плати за користування земельною ділянкою в сумі понад 500 тис грн.

 Наразі позов перебуває на розгляді в суді.

 

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1779