Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає повернення територіальній громаді земельної ділянки площею 20 га, що протиправно опинилась у власності житлово-будівельного кооперативу

    

Прокуратурою Київської області виявлено порушення вимог житлового законодавства та законодавства про кооперацію на території с. Михайлівка-Рубежівка Києво-Святошинського району.

Установлено, що у 2007 році Михайлівсько-Рубежівською сільською радою надано в оренду житлово-будівельному кооперативу земельну ділянку площею 20 га для будівництва житла на території села.

Однак, вступити до житлово-будівельного кооперативу та одержати в ньому квартиру вправі громадяни, які потребують поліпшення житлових умов, постійно проживають у даному населеному пункті, перебувають на квартирному обліку та включені до списку осіб, які мають право на позачергове одержання жилих приміщень. Також, згідно Примірного статуту житлово-будівельного кооперативу число громадян, необхідне для організації кооперативу, не може бути менше 5 осіб.

Проте, з’ясовано, що засновниками житлово-будівельного кооперативу являлись лише 3 особи, які ніколи не проживали у селі, на квартирному обліку не перебували та поліпшення житлових умов не потребували, а тому не мали права на безоплатне отримання земельної ділянки.

У подальшому, частина земельної ділянки наданої в оренду вибула у приватну власність членам кооперативу.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою Київської області пред’явлено до суду позов в інтересах територіальної громади с. Михайлівка-Рубежівка про визнання недійсним рішення сільської ради та договору оренди земельної ділянки площею понад 20 га.

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1827