Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою області в діяльності управління патрульної поліції у Київській області виявлено численні порушення при застосуванні до осіб заходів впливу за адміністративні правопорушення

    

Прокуратурою області за результатами перевірки в управлінні патрульної поліції у Київській області та його територіальних батальйонах в м. Біла Церква, м. Бориспіль та с. Чайки виявлено порушення вимог законодавства про адміністративні правопорушення та іншого законодавства під час адміністративного затримання та доставлення осіб. 

Так, встановлено численні порушення вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення при оформленні працівниками патрульної поліції протоколів про адміністративне затримання. 

Зокрема, мають місце порушення прав затриманих осіб щодо неповідомлення чи несвоєчасного повідомлення про їх затримання родичів та центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, не ознайомлення з правами, проведення їх огляду особами не однієї статі чи за відсутності понятих, безпідставного затримання, інше.

Реагуючи на виявлені порушення вимог законодавства та прав громадян прокуратурою області начальнику управління патрульної поліції у Київській області внесено вказівку, за результатами розгляду якої проведено службове розслідування та ініційовано питання про дисциплінарну відповідальність поліцейських, з вини яких вони допущені.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1891