Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою області виявлено порушення прав осіб, взятих під варту, які утримуються в дільниці слідчого ізолятора Бориспільської виправної колонії № 119

    

Наказом Міністерства юстиції України в державній установі «Бориспільська виправна колонія (№ 119)» створено дільниці слідчого ізолятора для утримання осіб, до яких судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Однак, адміністрацією виправної колонії не забезпечено належні матеріально-побутові умови утримання цих осіб, а також санітарно-гігієнічні умови, що не відповідають вимогам законодавства.

За втручання прокуратури області адміністрацією колонії проведено ремонтні роботи в дільниці слідчого ізолятора. При цьому, питання про переведення ув’язнених до відремонтованих камер, які відповідають вимогам законодавства про попереднє ув’язнення, не вирішено.

Реагуючи на виявлені порушення вимог законодавства та прав осіб прокуратурою начальнику державної установи «Бориспільська виправна колонія (№ 119)» внесено вказівку, у тому числі з вимогою про притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1910