Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно інженера технічного нагляду, який сприяв підряднику будівельних робіт у незаконному заволодінні бюджетними коштами

    

Вишгородський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури скерував до суду обвинувальний акт відносно інженера технічного нагляду у вчиненні кримінального провадження, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 (пособництво у складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) КК України.

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що між комунальним підприємством Демидівської сільської ради Вишгородського району Київської області та Товариством було укладено договір на виконання робіт з реконструкції котельні, що перебуває на балансі комунального підприємства вартістю 1,95 млн грн бюджетних коштів.

У подальшому, інженер технічного нагляду при здійсненні своїх повноважень затвердив акт приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, в яких містились завідомо неправдиві відомості із завищеними обсягами фактично виконаних робіт та використаних матеріалів.

Після підписання директором комунального підприємства вищевказаного акту виконання підрядних робіт, у відповідності до умов укладеного договору Вишгородське управління Державної казначейської служби України, маючи в наявності всі необхідні документи, здійснило перерахування бюджетних коштів на банківський рахунок Товариства.

Втім, згідно з висновками судової будівельно-технічної експертизи загальна вартість невиконаних робіт на об’єкті становить понад 150 тис грн.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1767