Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області викрила підприємця, який ухилився від сплати майже 18 млн грн податків

    

За належного процесуального керівництва прокуратури Київської області, слідчими управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України – ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів).

Під час досудового розслідування встановлено, що підприємець за рахунок не відображення в бухгалтерській та податковій звітності підприємства реального обсягу продажу та вартості ювелірних виробів організував злочинну схему ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах, що полягає у використанні реквізитів 56-ти зареєстрованих фізичних осіб-підприємців для реалізації ювелірних виробів під відомим в Україні брендом, кошти від продажу яких, в подальшому перераховувались на розрахункові рахунки підконтрольних чоловіку підприємств.

Так, співробітниками правоохоронних органів на території м. Києва та Київської області проведено майже 10 санкціонованих судом обшуків.

У ході проведення яких, виявлено та вилучено ювелірних виробів зі срібла на загальну суму майже 7 млн грн та заготовок золотих ювелірних виробів, золото у зливках та іншому вигляді загальною вагою 33,5 кг, орієнтовною вартістю понад 10,5 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Санкція ч. 3 ст. 212 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 15 000 до 25 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1837