Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До суду скеровано обвинувальний акт відносно керівника автозаправних станцій за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою

    

Встановлено, що керівником товариства на Київщині організовано роботу автозаправних пунктів, які здійснювали реалізацію скрапленого газу (пропану), без оформлення у встановленому порядку дозвільних документів та з численними порушеннями вимог законодавчих та нормативно-правових актів з правил безпеки при експлуатації об’єкта підвищеної небезпеки.

Вказані порушення підтверджуються висновками судової інженерно-технічної експертизи дослідження причин та наслідків порушень вимог безпеки життєдіяльності та охорони праці Київського НДІСЕ.

 Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 272 КК України, тобто порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, а саме експлуатації автомобільних газозаправних пунктів, що створило загрозу загибелі людей або настання інших тяжких наслідків.

У разі доведення вини, особі загрожує покарання у виді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робот на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Києво-Святошинською місцевою прокуратурою.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1829