Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру службовій особі, яка незаконно заволоділа бюджетними коштами у сумі понад 350 тис грн, виділеними на ремонт дитячого дошкільного закладу

    

Прокуратурою повідомлено про підозру колишньому директору підприємства у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 366 та ч.4 ст. 191 КК України (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах).

Досудовим розслідуванням установлено, що в грудні 2019 року між однією із сільських рад Києво-Святошинського району та приватним товариством укладено договір підряду на будівництво дитячого дошкільного закладу за бюджетні кошти.

В подальшому директором товариства до актів виконаних робіт внесено завідомо неправдиві відомості щодо обсягів робіт і будівельних матеріалів та подано їх до сільської ради, якою перераховано на користь товариства бюджетні кошти за роботи, які фактично не виконувалися.

Згідно судової будівельно-технічної експертизи вартість невиконаних робіт становить понад 350 тисяч гривень.

Таким чином, підозрюваний незаконно заволодів бюджетними коштами на вказану суму, чим спричинив збитки територіальній громаді.

 

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Києво-Святошинською місцевою прокуратурою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1932