Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього працівника поліції

 

 

 

 

 

 

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього працівника поліції охорони Національної поліції України, який обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом що спричинили смерть потерпілого та заподіяли тяжке тілесне ушкодження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що останній наприкінці вересня 2019 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та керуючи технічно-справним автомобілем здійснював рух у м. Бровари Київської області.

Проявивши злочинну самовпевненість обвинувачений значно перевищив максимально допустиму швидкість руху транспортного засобу, в результаті чого втратив контроль над рухом керованого автомобіля і допустив його виїзд за межі проїзної частини, та зіткнення із зупинкою громадського транспорту де перебували пішоходи.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди один із потерпілих від отриманих травм загинув на місці події та двоє отримали різного ступеня тяжкості тілесні ушкодження.

 Наразі відносно обвинуваченого обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

            Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 КК України.

      У разі доведення вини особи в суді, останньому загрожує до восьми років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки або без такого.

 Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прессслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1824