Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає відшкодування майже 1,7 млн грн збитків завданих державі у сфері охорони навколишнього природного середовища

 
 

        Ухвалою Господарського суду Київської області відкрито провадження у справі за позовом прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Столичного округу та Синявської сільської ради Рокитнянського району Київської області до одного з приватних підприємств Рокитнянського району про відшкодування шкоди, заподіяної державі внаслідок незаконного видобування піску на ділянці річки Рось в межах Синявської сільської ради в розмірі майже 1,7 млн грн.

Так, прокуратурою встановлено, що одне із підприємств Рокитнянського району за допомогою земснаряду здійснило незаконний видобуток піску в особливо великих розмірах з дна річки Рось.

Водночас, господарська діяльність даним підприємством здійснювалась з порушенням вимог природоохоронного законодавства. Зокрема, роботи, в тому числі з розчищення, днопоглиблення та берегоукріплення водойми проводились за відсутності необхідної для їх проведення погодженої проектної документації.

Таким чином, внаслідок самовільного видобутку піску державі завдано збитки в розмірі майже 1,7 млн грн.

Окрім того, реагуючи на вищевказані порушення, прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 239-2 КК України.

За результатами досудового розслідування кримінального провадження обвинувальний акт щодо директора вищевказаного підприємства направлено до суду.

На підставі зібраних доказів директора підприємства визнано винуватим у вчиненні вказаного кримінального правопорушення.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1896