Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру чоловіку, який збував підроблені грошові кошти, радіоактивні матеріали, зброю та психотропні речовини

    

Встановлено, що упродовж 2019 року житель столиці приїжджав до міста Бориспіль та з метою особистого збагачення незаконно збував місцевому жителю іноземну валюту, радіоізотопний сигналізатор, який належить до радіоактивних матеріалів, а також вогнепальну зброю.

Окрім того, взимку 2020 року, останній, перебуваючи в місті Бориспіль незаконно збув психотропну речовину, обіг якої обмежено під час чого був затриманий працівниками поліції.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 265, ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут підроблених грошових коштів, незаконне поводження з радіоактивними матеріалами без передбаченого законом дозволу, придбання, носіння, зберігання та збут вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу, незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту, а також збут психотропної речовини).

У разі доведення вини особи, останньому загрожує покарання до 8 років позбавлення волі.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1984