Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою оскаржено до суду передачу фізичній особі понад 137 га землі вартістю майже 99 млн грн

    

Прокуратурою виявлено порушення вимог земельного законодавства під час надання в оренду земельних ділянок для ведення фермерського господарства на території Володарського району Київської області.

Так, Головним управлінням Держземагентства у Київській області без проведення земельних торгів прийнято низку наказів про затвердження документації із землеустрою та передачі в оренду земельних ділянок для ведення фермерського господарства площею понад 137 га, розташованих на території Володарського району Київської області, вартість яких становить майже 99 млн грн.

В подальшому, громадянин передав спірні земельні ділянки в суборенду фермерському господарству, що свідчить про те, що ним отримано значні площі земель в оренду без мети здійснення фермерського господарства, а саме з метою передачі їх в оренду фермерському господарству для збільшення земельного банку останнього на безконкурентних засадах.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою пред’явлено позов про визнання недійсними наказів, договорів оренди земельних ділянок та скасування реєстрації.

На даний час судом прийнято вказану позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1834