Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою упереджено передчасне умовно-дострокове звільнення 2 засуджених від відбування покарання

    

Прокуратурою області за результатами перевірки в державній установі «Бучанська виправна колонія (№ 85)» виявлено порушення вимог кримінального та кримінально-виконавчого законодавства при розгляді питання про умовно-дострокове звільнення засуджених від відбування покарання.

Встановлено, що комісією вказаної установи безпідставно прийнято рішення щодо направлення до суду клопотань про умовно-дострокове звільнення 2 засуджених, які за період відбування покарання не приймали участі у програмах диференційовано виховного впливу, неодноразово порушували розпорядок дня, а також фактично не залучались до оплачуваної суспільно корисної праці в колонії.

У матеріалах особових справ засуджених виявлено відсутність документів, що підтверджують їх виправлення, доведене сумлінною поведінкою і ставленням до праці, як того вимагає стаття 81 Кримінального кодексу України.

Реагуючи на вищезазначені порушення прокуратурою області начальнику державної установи «Бучанська виправна колонія (№ 85)» внесено вказівку, в тому числі з вимогою скасувати незаконні рішення та притягнути до дисциплінарної відповідальності працівників установи, з вини яких допущено ці порушення.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2297