Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До суду скеровано обвинувальний акт за фактом замаху на вбивство працівника правоохоронного органу

    

За даними слідства, мешканець міста Ірпеня у вересні 2019 року, перебуваючи за місцем свого проживання, розуміючи, що за парканом його будинку перебуває оперуповноважений сектору кримінальної поліції одного із територіальних відділів поліції Київщини, з мотивів перешкодити працівнику поліції виконати свої службові обов’язки, маючи прямий умисел на вбивство потерпілого, кинув через паркан один корпус наступальної осколкової ручної гранати та один уніфікований запал дистанційної дії, які впали біля ніг потерпілого, але не вибухнули.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 КК України (зберігання бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу), ст. 348 КК України (замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків). 

У разі доведення його вини в суді останньому загрожує покарання до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1967