Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть батьків за фактом невиконання обов’язків по догляду за дитиною

    

Прокуратурою завершено досудове розслідування відносно подружжя за обвинуваченням у  злісному невиконанні останніми обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки.

         Встановлено, що зазначене подружжя мало на утриманні 4 малолітніх дітей, та вже перебувало на обліку як сім’я, що опинилася в складних життєвих обставинах та раніше позбавлялось батьківських прав.

Разом з тим, незважаючи на неодноразові попередження про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків по догляду за дітьми, грубо ігноруючи вимоги щодо належного виховання та матеріального утримання малолітніх дітей, продовжили вести аморальний спосіб життя та зловживати алкогольними напоями.

Вказані факти потягли за собою втрату контролю за  здоров’ям дитини та розвитку у нього хвороби, що в кінцевому результаті спричинило смерть дитини.

На даний час інших дітей відібрано від батьків та поміщено до спеціального закладу.

         Дії осіб кваліфіковано за ст. 166 КК України.

У разі доведення вини в суді останнім загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до 5 або позбавлення волі на той самий строк.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1726