Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині повідомлено про підозру директору товариства у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою

    

У ході досудового розслідування встановлено, що приблизно з липня 2018 року директором одного із товариств на території міста Біла Церква розпочато діяльність, повязану з реалізацією дизельного пального та скрапленого газу.

Разом з тим, відповідно до інформації ГУ Держпраці у Київській області, дозвіл товариству на виконання робіт та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування з підвищеною небезпекою не видавався.

Окрім того, за результатами проведених у ході досудового розслідування судових пожежно-технічних та інженерно-технічних експертиз в галузі охорони праці та безпеки життєдіяльності експертиз встановлено численні порушення, які створюють умови загрози загибелі людей або настання інших тяжких наслідків.

Дії директора товариства кваліфіковано за ч. 1 ст. 272 КК України, як порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, що створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюється СВ Білоцерківського ВП ГУНП у Київській області.

У разі доведення вини, особі загрожує покарання у виді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робот на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1885