Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До суду скеровано обвинувальний акт відносно голови об’єднаної територіальної громади Бородянського району

    

Прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно голови Пісківської селищної ради об’єднаної територіальної громади за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах) КК України та ч. 1 ст. 366 КК України (підроблення офіційних документів).

Вставлено, що у серпні 2018 року між виконавчим комітетом однієї із селищних рад Бородянського району та товариством укладено договір про придбання автомобіля швидкої допомоги.

При цьому, голова об’єднаної територіальної громади, зловживаючи своїм службовим становищем, незважаючи на те, що власником транспортного засобу є фізична особа та розуміючи, що автомобіль заборонено відчужувати протягом року з дня сплати акцизного збору при ввезенні (до грудня 2018), за відсутності у товариства декларації про реєстрацію автомобіля як товару медичного призначення, наявність якої передбачено тендерною документацією, тобто достовірно знаючи та усвідомлюючи, що до договору  внесено завідомо неправдиві відомості щодо власника майна та відповідності його тендерній документації, особисто підписав цей договір.

Внаслідок вказаних дій на рахунок юридичної особи з бюджету селищної об’єднаної територіальної громади перераховано 590 тисяч гривень, незважаючи на те, що легковий автомобіль не відповідав тендерній документації, оскільки не являв собою автомобіль швидкої медичної допомоги та право власності на транспортний засіб не перереєстровано за селищною об’єднаною територіальною громадою.

У разі доведення вини в суді останньому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1548