Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою розпочато ще 2 кримінальні провадження за фактами виявлених порушень в діяльності службових осіб органів та установ Державної кримінально-виконавчої служби України

    

Органами прокуратури області, на виконання доручення Генерального прокурора, продовжують проводитись перевірки з питань законності використання органами та установами Державної кримінально-виконавчої служби України земель та іншого нерухомого майна.

Зокрема, в державній установі «Березанська виправна колонія (№ 95)» виявлено факт розтрати коштів, витрачених на виготовлення технічної документації із землеустрою та встановлення меж земельної ділянки площею понад 21 га, яка перебуває в постійному користуванні даної установи.

При цьому, відомості про вказану земельну ділянку, незважаючи на оплачені установою кошти за виконані роботи, до цього часу до Публічної кадастрової карти України не внесено та кадастровий номер не присвоєно.

За вказаним фактом прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 191 КК України.

Окрім того, прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості службових осіб державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 115)», що виразилось у невжитті заходів до внесення відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відносно трьох земельних ділянок, що в подальшому призвело до вибуття вищевказаних земельних ділянок із користування даного підприємства за   ч. 1 ст. 367 КК України.

Також у ході перевірок встановлено, що державними установами «Березанська виправна колонія (№ 95)» та «Кагарлицька виправна колонія (№ 115)» не розроблено технічні паспорти та не здійснено державну реєстрацію права власності на об’єкти нерухомості, які перебувають у користуванні останніх.

Аналогічні порушення допущено також службовими особами державних підприємств «Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 35)» Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 85)», «Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 95)», «Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 119)», «Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 132)» та «Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 115)».

Як результат, органами прокуратури внесено 7 вказівок про усунення виявлених порушень, які  на даний час перебувають на розгляді

Робота на вказаному напрямку триває.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2075