Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає повернути державі 10 га земель незаконно вилучених зі складу державного лісового фонду

    

Прокуратурою виявлено порушення вимог земельного та лісового законодавства під час передачі у приватну власність земельної ділянки в адміністративних межах Бориспільського району Київської області.

Так, установлено, що приватним підприємством оформлено право власності на земельну ділянку загальною площею 10 га для ведення підсобного сільського господарства, розташовану у адміністративних межах Головурівської сільської ради Бориспільського району Київської області.

Разом з тим, відповідно до інформації Державного підприємства «Бориспільське лісове господарство», спірна земельна ділянка повністю накладається на землі, які належать державному підприємству на праві постійного користування на підставі державного акту на право постійного користування, та розташована у межах Кийлівського лісництва.

Погодження на вилучення ділянки зі складу державного лісового фонду ДП «Бориспільське лісове господарство» не надавались.

Також підприємство не погоджувало межі такої ділянки, як суміжний землекористувач.

Окрім того, Київським обласним та по м. Києву управлінням лісового та мисливського господарства та Кабінетом Міністрів України не надавалися погодження на вилучення чи зміну цільового призначення земельної ділянки лісового фонду загальною площею 10 га для її використання в цілях, не повязаних з веденням лісового господарства.

         Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою скеровано до суду позовну заяву з метою повернення незаконно відчуженої земельної ділянки до складу державного лісового фонду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1662