Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою виявлено факти безпідставного притягнення засуджених до дисциплінарної відповідальності

    

Працівниками прокуратури області проведено особистий прийом засуджених, які відбувають покарання в державній установі «Білоцерківська виправна колонія (№ 35)».

За результатами організованої перевірки доводів засуджених, виявлено грубі порушення прав останніх та вимог кримінально-виконавчого законодавства в діяльності виправної установи при вирішенні питання про їх дисциплінарну відповідальність за вчинення порушень розпорядку дня.

Так, встановлено, що двох засуджених поміщено до дисциплінарного ізолятора за нібито невиконання робіт по благоустрою установи в порядку черговості згідно затвердженого графіку, які фактично з дозволу працівників колонії не виконуються значною кількістю засуджених.

За втручання прокуратури області, вказаних засуджених невідкладно звільнено з дисциплінарного ізолятора, а начальнику державної установи «Білоцерківська виправна колонія (№ 35)» внесено вказівку з вимогою поновити права засуджених, скасувати незаконно застосовані до них стягнення та притягнути до дисциплінарної відповідальності працівників установи, з вини яких допущено ці порушення.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1888