Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою вжито заходи щодо повернення державі земельних ділянок загальною площею понад 177 га вартістю майже 64 млн грн

    

Рішенням Київського апеляційного суду задоволено позов прокуратури про визнання недійсними та скасування наказів Головного управлінням Держземагентства у Київській області та договорів оренди земельних ділянок площею понад 177 га, які знаходяться в адміністративних межах Тарасівської сільської ради Білоцерківського району Київської області.

Суд встановив, що між Головним управлінням Держземагентства у Київській області та громадянином укладено договори оренди земельних ділянок для ведення фермерського господарства.

Однак, фізична особа не маючи наміру використовувати спірні земельні ділянки в цілях, передбачених Законом України «Про фермерське господарство» на наступний день після їх укладення передала їх в суборенду юридичній особі.

Тому, вказані договори укладено всупереч законодавчої процедури набуття права оренди на земельні ділянки, оскільки відповідно до вимог Земельного кодексу України фізичні особи мають право на отримання в оренду земельних ділянок для ведення фермерського господарства поза процедурою аукціону, а юридичні особи навпаки, тільки за результатами земельних торгів.

Таким чином, зясовано, що отримання фізичною особою значної площі землі для ведення фермерського господарства спрямовано на штучне збільшення «земельного банку» іншого підприємства, за спрощеною процедурою, без обовязкового проведення земельних торгів. 

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1712