Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До суду скеровано обвинувальний акт відносно посадової особи відділу освіти Яготинської районної державної адміністрації

    

Прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт відносно посадової особи відділу освіти Яготинської районної державної адміністрації за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України, тобто у видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та розтраті грошових коштів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2018 року посадова особа відділу освіти, зловживаючи службовим становищем, власноручно підписала завідомо неправдиві документи щодо виконання робіт із надання послуг по заміні віконних блоків в одній із шкіл в м. Яготині, а також документи про приймання виконаних будівельних робіт в повному обсязі, відповідно до яких виплачено договірну вартість за умовами договору підприємцю, чим завдала збитків державі на суму понад 131 тис гривень.

У разі доведення вини особи в суді, останньому загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1640