Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Виявлено факт порушення вимог земельного законодавства під час відведення у приватну власність земельної ділянки площею 2 га

    

Прокуратурою виявлено порушення вимог земельного законодавства під час відведення у приватну власність земельної ділянки площею 2 га в адміністративних межах Сошниківської сільської ради Бориспільського району Київської області.

Установлено, що розпорядженням Бориспільської районної державної адміністрації Київської області фізичній особі передано у приватну власність земельну ділянку площею 2 га для ведення особистого селянського господарства.

В подальшому вказана земельна ділянка була розділена та відчужена на користь третіх осіб.

Разом з тим, відповідно до інформації КДП «Київгеоінформатика» встановлено, що спірні земельні ділянки накладаються на землі водного фонду, а саме на 100-метрову прибережну захисну смугу Канівського водосховища на річці Дніпро.

З урахуванням викладеного, прокуратурою до Бориспільського міськрайонного суду скеровано позовну заяву інтересах Київської обласної державної адміністрації про визнання недійсними розпорядження, державного акту на право власності на земельну ділянку та витребування земельних ділянок загальною площею 2 га із чужого незаконного володіння.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1773