Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою виявлено численні факти ненадання медичної допомоги засудженим в Бориспільській виправній колонії № 119

    

Прокуратурою із залученням спеціалістів органів державного контролю, за результатами проведеної перевірки у медичній частині № 119 філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в місті Києві та Київській області, виявлено порушення прав засуджених, які відбувають покарання в державній установі «Бориспільська виправна колонія (№ 119)», на отримання медичної допомоги.

Зокрема, виявлено численні випадки непроведення обов’язкових періодичних медичних оглядів засуджених із залученням профілюючих лікарів з метою своєчасного діагностування хвороб та надання їм необхідної медичної допомоги.

Окрім того, за бездіяльності працівників медичної частини № 119 у виправній колонії відбуває покарання значна кількість засуджених, які з моменту прибуття взагалі не проходили флюорографічне обстеження з метою недопущення та поширення інфекційних захворювань серед інших засуджених.

Реагуючи на вказані та інші порушення, начальнику філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в м. Києві та Київській області підготовлено вказівку про їх усунення та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2284